5. FONET 2020 – EDUKACIJSKI TRENING ZA NEFONETIČARE

Održava se 28. i 29. ožujka 2019. od 09:00 do 17:00 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. u svojem petom, jubilarnom izdanju. 

Prijave: https://forms.gle/VLU7QrNuJTCzHFFG7

1. DAN: „Kako govoriti ono što želim?“
Središnja misao – temelj svakog dobrog govora
Kompozicija govora – kojim redoslijedom izreći svoje misli?
Uvjeri me točnim informacijama! – argumentacija u govoru i prepoznavanje retoričkih smicalica
2. DAN: „Glas i pokret kao dodatni alati uspješnog govornika“
Neverbalna komunikacija – kvalitetan govor je više od samih riječi
Ugodnim glasom i dobrom dikcijom do uspjeha – Fonetske vježbe za glas i izgovor
Govornik u tebi – priprema i izvedba govora

Klub studenta Eufonija po peti put organizira projekt FonET – Edukacijski trening za nefonetičare namijenjen studentima Sveučilišta u Zagrebu, ali i šire. Projekt je svoje prvo izdanje doživio u ak. godini 2013/2014, a tijekom godina održavanja dobio je odlične recenzije sudionika. Kao potvrdu svojeg uspjeha, projekt je u ak. god. 2014/2015. nagrađen i Posebnom rektorovom nagradom.

Organizatori projekta su studenti fonetike i članovi KSF Eufonija koji nastoje promovirati vlastitu struku i primjenjivost znanja o fonetici u područjima svakodnevnog života, pogotovo u sferi govorništva. Ove godine projekt dobiva svoje 5. jubilarno izdanje koje potvrđuje njegovu popularnost. Pod sloganom „Umijećem govora do lista lovora!“ želi se ukazati na činjenicu kako se kvalitetnim i uvjerljivim javnim govorom može lakše postići životni uspjeh.

Na treningu sudionici na kvalitetan i zanimljiv način uče kako sastaviti dobar govor te kako ga što bolje izvesti. Stoga su ciljevi projekta poboljšati govorničke sposobnosti i javni nastup, unaprijediti prezentacijske i komunikacijske vještine, prikazati kvalitetnu strukturu govora i argumentiranja, pružiti kvalitetne savjete kako ublažiti tremu tijekom govora te demonstrirati vježbe izoštravanja izgovora i njegovanja vlastitog glasa. Projekt se izvodi u obliku predavanja i radionica koje vode sami studenti svih godina studija fonetike, u suradnji s nastavnicima Odsjeka za fonetiku.

Peti FonET održat će se u dva dana tijekom zadnjeg vikenda u ožujku s početkom u subotu 28. ožujka 2020. ujutro, a završetkom 29. ožujka 2020. poslijepodne. Projekt se tradicionalno organizira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao domaćinu studenata, Odsjeka za fonetiku te same institucije u kojoj se izučava govorništvo kao studijski program.

Ciljna skupina projekta su studenti nefonetičari, tj. osobe kojima bi znanje govorništva i fonetike pomoglo u svakodnevici, primjerice nastavnici, komunikolozi, glumci, novinari, voditelji radijskih i televizijskih emisija i sl. Iako je prvenstveno namijenjen studentima, na FonET-u su nerijetko prisustvovali i sudionici iz profesionalnog ili akademskog područja koji su uvijek dobrodošli unaprijediti svoje govorničke vještine.

This Campaign has ended. No more pledges can be made.