FonET 2017 – Edukacijski trening za nefonetičare

FonET 2017 održat će se 20. i 21. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Detaljnije informacije o programu možete pogledati ovdje.

Klub studenata fonetike Eufonija  predstavlja vam četvrto izdanje Edukacijskog treninga za nefonetičare – FonET-a. Projekt FonET nastao je kao ideja studenata fonetike, željnih promoviranja svoje struke i prenošenja znanja iz znanosti o govoru i na druge studente Sveučilišta. Posljednje četiri godine s dolaskom proljeća marljivo počinjemo pripremati novo izdanje projekta. Ove godine pripremili smo vam dvodnevnu edukaciju u obliku predavanja i radionica tijekom koje ćete se upoznati s osnovnim vještinama govorničkog zanata i steći korisna znanja za vašu buduću struku jer – svatko se susretne s javnim govorom, prije ili kasnije. Teme su, sukladno tome, organizirane oko najvažnijih komponenti svakog dobrog javnog govora a one su: središnja misao, kompozicija govora, argumentacija, govorna izvedba i neverbalna komunikacija. Tijekom prvog dana naglasak će biti na usvajanju i vježbanju teorijskih sastavnica, dok je drugi dan predviđen za vježbanje glasa i izgovora i praktičnu primjenu znanja.

Zbog želje da vam posvetimo dovoljno vremena da doista možete završiti trening s mišlju ‘nešto sam naučio’, usredotočili smo se na retoričke vještine. No, fonetika se ne bavi samo umijećem javnog govorenja. U njoj je obuhvaćen širok spektar područja poput: neurofonetike, psihoakustike, govornih tehnologija, računalne sinteze govora, ortofonije, ortoepije, govornog razvoja, rehabilitacije sluha.  Neka od područja predstavit će vam naši gosti predavači i profesori s Odsjeka za fonetiku.

Dosadašnja pozitivna iskustva potvrda su dobre i kvalitetne projektne prakse. Pozivamo vas da i vi svojim sudjelovanjem potvrdite kvalitetu FonET-a 2017!

This Campaign has ended. No more pledges can be made.