FonET

Upoznajte svijet fonetičara kroz dva dana

FonET je jedinstveni projekt Kluba studenata fonetike Eufonija nastao kao ideja mladih fonetičara koji su ostalim studentima, nefonetičarima, željeli približiti znanost o govoru! Ovaj projekt održava se već četvrtu godinu zaredom, a FonET 2015 prepoznat je kao akademsko dostignuće te je nagrađen posebnom Rektorovom nagradom.

Edukacijski trening prvenstveno je namijenjen, kako je već i spomenuto, nefonetičarima, dakle studentima Sveučilišta u Zagrebu. Također, vrlo je koristan budućim pravnicima, komunikolozima, profesorima, glumcima, novinarima, ali i svim ostalim strukama jer glas je nešto što svi posjedujemo bez obzira na studijski program ili posao. Edukacijski trening polaznicima će pružiti osnove iz područja fonetike koja će moći primijeniti, kako u svakodnevnom životu, tako i u svom daljnjem radu.

Dio tema predstavit će studenti fonetike, a dio profesori s Odsjeka i pozvani predavači. Ovaj trening rezultat je nastojanja da se fonetika kao znanost i struka promovira među što većim brojem studenata. Uz to, želi se proširiti svijest o važnosti glasa i njegova očuvanja jer kako kaže jedan poznati citat: „Govor je ogledalo duše.“ Zapitajte se samo kako bi svijet izgledao bez govora? Kako bi bilo kada biste se jednoga dana probudili i ne biste imali glas? Upravo ova pitanja potiču studente fonetike u promicanju njihove znanosti i širenju važnosti iste.

 

Ako još uvijek dvojite o prijavi, pročitajte i dojmove prošlogodišnjih sudionika:

„Jako mi je drago da sam sudjelovao, naučio nešto više o onome što me zanima, upoznao krasne ljude…“

„Zakon ste. Svaka čast. Sad želim upisati fonetiku! 🙂 “

„Super ste i hvala vam što ste nam omogućili FonET! Budite budući najbolji fonetičari koji će uvesti red u govore naših bližih i javnih.“

„Bilo mi je jako lijepo. Mnogo sam naučila. Sretna sam što nešto ovakvo postoji i samo tako nastavite!“

„Ovim putem bih najprije pohvalila izvoditelje ovog edukacijskog ciklusa koji je bio odlično organiziran i zaokružen. Svi ste zaista srdačni i susretljivi. 🙂 🙂 “

 

FonET 2017 održat će se kao dvodnevna edukacija, 20. i 21. svibnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Za više informacija možete poslati e-mail na ksf.eufonija@ffzg.hr.

Na ovogodišnji trening možete se prijaviti do 11. svibnja, a događaj se može pronaći i na Facebooku.

Leave a reply

This Campaign has ended. No more pledges can be made.